1. /
  2. Новини лікарні
  3. /
  4. Міжнародне
  5. /
  6. Завдяки польсько-українському проєкту ЦМКЛ...
Міжнародне

Завдяки польсько-українському проєкту ЦМКЛ закупить два реанімобілі

26 червня 2024 року

Підписання грантової угоди PLUA.02.01-IP.01-0019/23-00 за Програмою

Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027.

29 травня 2024 року було підписано угоду про співфінансування проекту: «Покращення безпеки охорони здоров’я в Лошицькому районі та м. Івано-Франківськ»

Назва проекту: «Покращення безпеки здоров’я в Лошицькому районі та місті Івано-Франківськ».

Джерело фінансування: Програма Interreg NEXT Poland Ukraine 2021-2027.

Керівник проекту: Незалежний центр громадської охорони здоров’я в м. Лошице.

Партнер проекту: Комунальне некомерційне підприємство «Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради»

Дата початку реалізації проекту –  1 червня 2024 року.

Термін завершення проекту –  31 травня 2026 року.

Загальний бюджет проекту –  993 471,11 євро.

Фінансування ЄС –  894 124,00 євро.

Вартість проекту для української сторони – 296 552,42 євро.

Фінансування ЄС для української сторони –  266 897,17 євро.

Проект є спільним транскордонним співробітництвом Незалежного центру громадської охорони здоров’я м. Лошице (Польща) та Комунального некомерційного підприємства «Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради» м. Івано-Франківськ (Україна) у сфері покращення доступу до медичного транспорту і діагностики.

Основна мета проекту – покращити доступ до медичного транспорту та діагностики в Лошицькому районі та місті Івано-Франківську.

Комунальне некомерційне підприємство «Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради» в рамках проекту придбає дві машини швидкої медичної допомоги, одна з яких буде оснащена пересувним рентгенівським апаратом для швидкої діагностики ще до прибуття пацієнта до лікарні.

Автомобілі швидкої медичної допомоги використовуватимуться безпосередньо в екстреній медичній допомозі міста та прилеглих районів, у тому числі для надання допомоги постраждалим внаслідок бойових дій.

В результаті проекту лікарня в м. Лошице модернізує будівлю лікарні,

придбає автомобіль швидкої допомоги, три колоноскопи та гастроскопи, а також відеотрек.

Завдяки транскордонному співробітництву лікарні-учасники проєкту отримають медичний транспорт та діагностичну апаратуру, що покращить надання якісної медичної допомоги населенню.

Передбачається, що завдяки проєкту медичний персонал обох лікарень отримає нові знання та навички у сфері екстреної медичної допомоги, медичного транспорту та ендоскопічної діагностики.

Мешканці Лошицького району та міста Івано-Франківська матимуть можливість взяти участь у просвітницьких заходах у формі пікніків у рамках проекту, які ознайомлять їх із принципами роботи медичного транспорту – як за місцем проживання, так і в кризових ситуаціях, таких як війна.

У рамках застосування заплановані просвітницькі заходи щодо правильного використання виклику бригад екстреної медичної допомоги, у зв’язку з великою кількістю непотрібних викликів швидкої допомоги.

Зі змістом польською мовою можна ознайомитися за посиланням:

https://www.spzozlosice.pl/projekty-unijne/interreg