1. /
  2. Новини лікарні
  3. /
  4. Швидкість надання медичної допомоги...

Швидкість надання медичної допомоги у критичних станах: лікарі з ВНЕМД пройшли спеціальне навчання

23 червня 2023 року

Два дні у нашій лікарні представники міжнародної громадської організації Mehad UA проводили для медичних працівників з відділення невідкладної екстреної медичної допомоги «Курс з тактичного застосування ультразвуку – TUSC-UA Course».
Такі знання та навики з тактичного УЗД є дуже корисними, а особливо в умовах війни, кажуть тренери Віталій Магрьований та Марія Семенюк .


«Тактичний ультразвук за пару хвилин дозволяє верифікувати стани, які загрожують життю. За допомогою цього навчання лікарі при масових поступленнях в короткий час зможуть поставити діагноз і відсортувати пацієнтів, які потребують негайної ургентної допомоги та визначити якої саме», – каже Віталій Магрьований.


Цей протокол загально використвується і має діагностичну цінність 94-96%,
«Тобто фактично у 96 людей зі 100 можна верифікувати ймовірну причину шокового стану під час надзвичайної ситуації. Це стосується також різних травм, ДТП», – говорить Віталій Магрьований.
Курс передбачає користування ультразвуком не тільки за допомогою стаціонарних апаратів, але й сучасних мобільних пристроїв, які підключаються до будь-чого гаджету (ноутбук, планшет).
Проведення обстежень грудної клітки, черевної порожнини триває до 2-3 хв.
Медики з ВНЕМД дякують за тренінг представникам Mehad UA.