1. /
  2. Новини лікарні
  3. /
  4. Події
  5. /
  6. Українські та польські кардіохірурги...
Заходи лікарні Події

Українські та польські кардіохірурги провели 3 складні операції в ЦМКЛ

07 грудня 2022 року

До нашої лікарні завітали кардіохірург, трансплантолог, проктор TAVI Boston Scientific – професор Michal Zembala та асистент лікаря Jacek Waszak з Польщі.

За 3 операційні дні в ЦМКЛ проведено 3 оперативних втручання спільною українсько-польською командою :
– Для 72-річного пацієнта з поєднаною клапанною вадою серця, а саме важкий аортальний стеноз, недостатність мітрального клапана, недостатність тристулкового клапана, проведено протезування аортального клапана, пластика мітрального та трикуспідального клапанів.
– Для 72-річного пацієнта з важкою серцевою недостатністю, зниженою фракцією викиду 30%, діагнозом ішемічна хвороба серця, критичний аортальний стеноз, виконано протезування аортального клапана та шунтування двох коронарних артерій (передньої міжшлуночкової артерії, правої коронарної артерії).
– Для 86-річного пацієнта з критичним стенозом стовбура ЛКА провели гібридну реваскуляризацію міокарду шляхом шунтування передньої міжшлуночкової артерії, стентування стовбура огинаючої артерії.

Зараз усі пацієнти продовжують лікування та реабілітацію у відділенні інтервенційної кардіології, радіології та кардіохірургії ЦМКЛ.

Польський професор Michal Zembala позитивно оцінив роботу кардіохірургічної та анестезіологічної команд, а також умови перебування пацієнтів в медичному закладі.

Дякуємо польським колегам за візит та очікуємо наступної зустрічі. Адже, завдяки директору ЦМКЛ Тарасу Масляку є домовленості про майбутню співпрацю.

Дякуємо усій команді нашої лікарні за плідну роботу: завідувачу відділення інтервенційної кардіології, радіології та кардіохірургії Олегу Совтусу, кардіохірургам Тарасу Гудзенку, Світлані Сарапук, Володимиру Двірнику, Денису Бунчаку, Андрію Бойку, анестезіологам Євгену Грущаку, Андрію Вовчуку, Олегу Тодорову, Юрію Логожевському, операційним медсестрам Вікторії Басараб, Наталії Микуляк, Лесі Битківській, Наталії Зіняк, Анні Веркалець, кардіологічному відділенню за підготовку пацієнтів.

Для запису на консультацію до кардіохірургів Тараса Гудзенка, Світлани Сарапук та Володимира Двірника звертайтесь за номером телефону 095 103 103 0 або 067 0 999 111.