1. /
  2. Новини лікарні
  3. /
  4. Психологи ЦМКЛ провели тренінг...

Психологи ЦМКЛ провели тренінг для медпрацівників

19 квітня 2023 року

Як помітити симптоми  професійного вигорання та як з цим справитись? – цього навчались медпрацівники відділення невідкладної екстреної медичної допомоги на тренінгу з психологами нашої лікарні.

Ментальне здоров’я є так само важливе, як і фізичне, вважає завідувачка ВНЕМД Іванна Дидик. Окрім основної лікарської професії, Іванна Дидик є також магістром клінічної психології.

«Моя дипломна була на тему професійного вигорання. Медики – одна з найвразливіших професій в цьому плані.  Тому вкрай важливо про себе  подбати і за потреби звернутись до психолога. Це не є соромно.  За кордоном, для прикладу, психологи систематично консультують медичних працівників», – говорить Іванна Дидик.

Завідувачка ВНЕМД зізнається: «Спочатку медпрацівники відділення обережно поставились до тренінгу з психологами, адже в суспільстві досі побутують стереотипи щодо роботи з ними. Але, коли почалась ефективна робота і взаємодія під час заняття, то всім дуже сподобалось і вже чекають наступних занять».

«Наше відділення є найбільш стресовим. Велика кількість пацієнтів поступають саме через ВНЕМД. І кожному потрібно приділити увагу, комусь висловити співчуття, підтримку, часто бувають конфліктні чи незрозумілі ситуації. Все це вимагає колосального емоційного інтелекту та стресостійкості.   Тому надважливим є відчуття підтримки і опори в колективі,  знати методи саморегуляцїї та як собі допомогти в разі наявності симптомів професійного вигорання» – каже Іванна Дидик. 

Медики дякують психологам нашої лікарні Наталії Мельник та Ірині Вінтоняк за проведений тренінг.