1. /
  2. Новини лікарні
  3. /
  4. <strong>Про відновлення організму за...

Про відновлення організму за допомогою фізіотерапії розповідає Сергій Тамазликар

17 січня 2023 року

Людський організм є індивідуальним і має свою програму  фізіологічного та енергетичного самовідновлення. Головним завданням є підібрати вірний «ключ», для того щоб вплинути на ті чи інші патологічні механізми функціонування і відновити фізіологічні функції організму в цілому.

Саме таким правилом користується лікар-фізіотерапевт ЦМКЛ Сергій Тамазликар.

Фізіотерапія – це дослівно від грецького лікування природою. Дає можливість фізичними та природніми чинниками вплинути на біоенергетичні механізми в клітинах, які в свою чергу відновлюють функціонування органу, системи та організму загалом.

Фізіотерапевтичне відділення здійснює відновлення пацієнтів за допомогою штучно створених, природних, а також фізичних факторів (електричного струму, магнітного поля, оптичного випромінювання, механічної енергії, води та тепла).

В сучасних умовах фізіотерапія є невід’ємною частиною загальної реабілітації. Фізіотерапевтичне втручання використовується при багатьох патологічних станах, які зустрічаються в клініці внутрішньої медицини та при хірургічних хворобах.

Використання фізіотерапевтичного лікування залежить від патологічного стану з яким звертається пацієнт, наявних протипоказів та індивідуальної переносимості тих чи інших фізіотерапевтичних процедур. На основі даних факторів складається індивідуальна програма відновлення з використанням фізіотерапевтичних методик.

Сергій Тамазликар каже, що пацієнти, які потребують фізіотерапевтичного лікування умовно поділяються на кілька категорії:

Сергій Тамазликар відзначає, що за 20 років його лікарської діяльності не було жодного схожого випадку відновлення організму, навіть коли у пацієнтів були ідентичні діагнози. Кожен організм є індивідуальним і завданням лікаря є не тільки курація самого захворювання, але і співпраця з пацієнтом, та активне залучення його в лікувальний процес. Процес відновлення у кожного є індивідуальним та залежить, від фізичного стану, нейрогуморальних механізмів адаптації, біохімічних особливостей трофіки тканин, інтенсивності обміну речовин, стану імунної системи, психологічного та соціального стану пацієнта. Тому для кожного пацієнта має бути свій унікальний, індивідуальний підхід, який дасть можливість, як унікальна комбінація «цифр на кодовому замку» підібрати «ключ» для максимального відновлення організму.

Контактна інформація, щодо надання комплексної реабілітації та здійснення фізіотерапевтичних процедур: КНП ЦМКЛ м. Івано-Франківськ, телефон: 095 103 103 0 або 067 0 999 111.