1. /
  2. Новини лікарні
  3. /
  4. Обмін досвідом та співпраця:...

Обмін досвідом та співпраця: делегація від ЦМКЛ відвідала румунські лікарні

04 квітня 2023 року

Побували у містах Сігеті Мармацієй та Бая-Маре.
Мета поїздки – відновити співпрацю та партнерство для написання спільних проєктів транскордонної співпраці. В результаті були підписані спеціальні договори між ЦМКЛ та румунськими лікарнями.
Вирішили також питання щодо навчання і стажування медичного персоналу.
«Наші лікарі з відділення невідкладної екстренної медичної допомоги поїдуть до них. А від румунських лікарень до нас завітають кардіохірурги, щоб подивитись і запозичити в ЦМКЛ досвід встановлення кардіохірургічної служби. Оскільки в них вона тільки на етапі створення», – розповідає Володимир Вовчук.


Задоволені результатами поїздки й інші представники від ЦМКЛ.


Начальниця консультативної поліклініки Валентина Лапковська каже: «Було цікаво подивитись, як вони організовують надання медичної допомоги. Тут, фактично в одному місці, надають ввесь спектр медичних послуг. Система в поліклініці схожа як у нас – люди отримують направлення від сімейного лікаря і записуються до профільного. В них тільки є талони, у нас немає. 15 хв час прийому 1 пацієнта».


Ділиться враженнями про поїздку і завідувач Відділення невідкладної екстреної медичної допомоги ЦМКЛ Іванна Дидик:
«Лікарня тут є дуже великою і просторою. 250 осіб поступає щодня на приймальне відділення. Тут знаходиться також лабораторія, що є дуже зручно. Тривалість перебування на приймальному покої приблизно така сама, як і у нас. За рахунок того, що їх країна в ЄС, в них трохи краще оснащення. Але принципи роботи медичних працівників фактично ті ж самі».