1. /
  2. Новини лікарні
  3. /
  4. Координація та допомога пацієнтам:...

Координація та допомога пацієнтам: розповідаємо про роботу медичної сестри в консультативній поліклініці

01 березня 2023 року

Зараз працює 8 медсестер, кожна з яких закріплена за окремим оглядовим кабінетом і за лікарем. Щоранку вони підготовляють кабінет, роблять комфорт для роботи та відвідування пацієнтів. Медсестра в кожному оглядовому кабінеті має всі необхідні матеріали (пульсоксиметр, тонометр, термометр).

Окрім того, медсестри допомагають в реєстратурі корегувати пацієнтів. Зокрема, реєструють кожне електронне направлення, підбирають час і годину прийому при самозверненні пацієнтів.

«Тобто тут медсестра діє як координатор. Зокрема, повідомляє на який день і куди прийти, роздруковує направлення для людей старшого віку. Саме таким пацієнтам найбільше допомагають медсестри. Також інформують щодо  підготовки до здачі аналізів», – розповідає старша медична сестра консультативної поліклініки пацієнтів Галина Сахній.

Кожного дня медсестри здійснюють вакцинацію від різних захворювань. Мають сертифікти по вакцинації, які поновлюються щороку після проходження спеціальних курсів.

«Робота медсестри є складною.  Обрала собі таку професію ще у школі. Найбільше мене спонукало піти на медсестринську справу те, що я не боялась ніколи ні крові, ні ран. Це і лишилось в мене і до цього часу. Працювала перев’язувальною медсестрою у лор-відділенні, також операційною медсестрою, медсестрою у консультативній поліклініці. Я дуже задоволена своєю роботою, бо люблю допомагати людям», –  говорить Галина Сахній.

Нагадуємо, що консультативна поліклініка ЦМКЛ збільшила час прийому. Працюємо з 8:00 до 18:00 (понеділок-п’ятниця).

«Це дуже зручно для людей. Оскільки  багато пацієнтів саме в цей час можуть прийти на всі обстеження до лікаря, окрім лабораторної діагностики, яка має здійснюватись зранку», – говорить Галина Сахній.