1. /
  2. Новини лікарні
  3. /
  4. ЦМКЛ та Київська Школа...

ЦМКЛ та Київська Школа Клінінгу навчають, як створити відділення сервісної служби за європейськими стандартами

02 березня 2023 року

Розробили навчальну програму «Медклін», де діляться практичним українським досвідом з лікарнями, які хочуть створити таке відділення. 

Завідувач відділення сервісної служби ЦМКЛ Алла Неспляк та керівник Київської Школи Клінінгу Євген Сухарєв щомісячно проводять спеціальні практичні навчання в тренінговому центрі ІФ ЦМКЛ.

Для майбутніх керівників сервісних служб розроблена онлайн платформа, яка включає в себе всі теоретичні знання, відеоматеріали, бланки, алгоритми та поради для успішного запуску Сервісної служби.

В програму навчання входить велика теоретична частина, тестування та тиждень практичної роботи в лікарні з екзаменами та заліками.

Сервісна служба ІФ ЦМКЛ була першою в Україні створена у 2019 році, Київська Школа Клінінгу – у 2018.  Основне завдання сервісної служби нашої лікарні – це чистота, догляд та безпека пацієнта в ЦМКЛ.

Функції:

– медичний клінінг

– зовнішній клінінг (двірники)

– адміністрування роботи парковки

– кур’єрскі послуги

– прання лікарняної білизни

Окремий напрямок:

– догляд за важкохворими пацієнтами (гігієна, транспортування).

«Ми маємо напрацьовану базу і досвід. Можемо навчати керівників сервісних служб. Нам було дуже складно створити таке відділення, оскільки в Україні не було практичного досвіду. Теорію та перші розрахунки брали в Київської Школи Клінінгу, яка має німецький досвід роботи медичного клінінгу. Ми швидко зрозуміли, що досвід Європи і наші реалії сильно відрізняються, тому можна сказати – навчались разом з викладачами Школи. Найголовнішим є те, що у нас було розуміння для чого ми це робимо і що хочемо», – розповідає Алла Неспляк.

Завідувач відділення сервісної служби ЦМКЛ каже, що наразі в Україні є всі умови для створення і перспектив розвитку сервісних служб у лікувальних закладах. Адже, згідно з наказом МОЗ №1614, медичний клінінг має бути впроваджено в лікарнях.

Наступні практичні навчання для керівників сервісних служб будуть проводитись з 27 по 31 березня. Записатись на теоретичну частину курсу радимо за 2-3 тижні.