1. /
  2. Новини лікарні
  3. /
  4. <strong>Чому варто проходити профілактичні...

Чому варто проходити профілактичні медичні огляди?

03 березня 2023 року

Більшість пацієнтів приходять до лікаря на обстеження, коли їх щось турбує. На випередження, з метою профоглядів, звертається менше пацієнтів.

Втім, сімейний лікар консультативної поліклініки ЦМКЛ Юлія Горошко відзначає, що є перелік обов’язкових обстежень навіть тоді, коли нічого не болить:

На 1 місці по кількості та смертності серед жінок – онкозахворювання молочних залоз. Тому жінка повинна як самообстежуватись, так і звертатись до лікаря. Лікар проводить пальцеве дослідження грудних залоз, пальпацію лімфатичних пахових вузлів і щитовидної залози. Після 40 років з метою профогляду рекомендуємо проводити мамографію, в більш ранньому віці – ультразвукове обстеження молочних залоз. Рання діагностика є дуже важливою).

При досягненні 50 років, як і чоловікам, так і жінкам пропонуємо проводити:

«З цією метою пацієнти приходять до нас, попередньо підготувавши свій кишківник.   І мають можливість пройти це обстеження доволі швидко і якісно», – каже сімейний лікар.

З якими хворобами зараз найбільше звертаються до сімейних лікарів?

«В силу сезону пацієнти звертаються із запальними захворюваннями верхніх дихальних шляхів. Серед них зустрічається риновірусна ,аденовірусна інфекція . Поодиноко діагностуємо грип. Також є випадки COVID-19. Тому не варто бути абсолютно безпечними, слід і надалі дотримуватись протиепідемічних правил», – наголошує Юлія Горошко.

Нагадаємо, що консультативна поліклініка ЦМКЛ збільшила час прийому. Працюємо з 8:00 до 18:00 (понеділок-п’ятниця). Приходьте на консультації до наших лікарів у зручний для вас час!